7 manieren waarop lean management in 2019 van toegevoegde waarde kan zijn

Home Blog 7 manieren waarop lean management in 2019 van toegevoegde waarde kan zijn

Het nieuwe jaar is begonnen, je hebt ambities en doelen voor het nieuwe jaar. Een mooi moment om na te denken over hoe je dit allemaal waar gaat maken. In de vorige blog bespraken we de betekenis, herkomst en hedendaagse implementatie van het begrip ‘lean management’ al. In deze blog gaan we dieper in op het begrip lean management en geven we zeven manieren waarop lean management in 2019 van toegevoegde waarde kan zijn voor jouw organisatie!

Portfolio Kanban

Portfolio Kanban is een lean-procesverbeteringsmethode die is ontwikkeld om het vermogen om waarde te leveren aan de eindklant te verbeteren. Het idee is dat iedere workflow wordt gevisualiseerd op een speciaal Kanban-bord en iedere ‘grote’ opdracht wordt opgedeeld in taken die niet meer dan een paar dagen duren om te verwerken. Een Kanban draait om een aantal principes: visualisatie, het beperken of opbreken van taken en het managen van flow.

De volgorde van een Kanban-bord is als volgt:

  1. Stories: beknopte beschrijving van de taak en waarom deze nodig is.
  2. To-to: welke afdeling moet welke taak wanneer uitvoeren?
  3. In progress: aan deze taak wordt momenteel gewerkt.
  4. Testing: deze taak kan worden getest en, indien nodig, bijgewerkt.
  5. Deploy: live zetten van de taak.

Uitproberen

Lean management in 2019 biedt een geweldige kans om jouw organisatie een flinke boost te geven. Deze reis naar voortdurende verbetering is uitdagend, maar ontzettend waardevol. Het gaat niet alleen om het efficiënter maken van processen of het snijden in de kosten; het gaat om het creëren van een cultuur waarbij iedereen in jouw team gericht is op verbetering en innovatie. Het mooie is, deze reis is net zo veel over de mensen en de cultuur als over de processen.

Dus, terwijl je dit pad bewandelt, laten we de kracht van lean management omarmen en samen bouwen aan een organisatie die niet alleen efficiënter is, maar ook flexibeler en meer afgestemd op de behoeften van je klanten. Dit is het moment om niet alleen te dromen over verbeteringen, maar om ze actief na te streven. Met een open houding, een focus op samenwerking, en de wil om te leren en aan te passen, kan je van 2019 een mijlpaaljaar maken. Laten we deze kans grijpen om samen te werken, te innoveren en onze organisaties naar een hoger niveau te tillen. Let’s lean into it!

Wellicht vind je dit ook interessant