Way of working

Way of working – manier van werken – is een overkoepelende begrip waarmee een organisatie beschrijft hoe de verschillende onderdelen samenwerken om tot de beste resultaten te komen.

De way of working laat zien hoe de why, what en how van een organisatie met elkaar verbonden zijn en is voor veel medewerkers een belangrijk referentiepunt. Het beschrijft de gewenste situatie of future state van een organisatie in een transformatie.

  • De why van een organisatie geeft aan wat haar bestaansrecht of purpose is en welke waarden belangrijk zijn in de cultuur
  • De what schets een beeld hoe de organisatie in elkaar steekt. Welke inrichting, welke structuren, welke rollen.
  • De how gaat juist veel meer in op alledaagse zaken. Welke events zijn er, welke artefacts.

Een way of working laat zien hoe een organisatie haar visie en strategie omzet in uitvoering, klantwaarde wil leveren, prioriteert, samenwerkt, ontwikkelt en continu verbetert.

Vaak zie je de way of working terugkomen bij organisatie die de agile willen worden. Bekende voorbeelden hiervan zijn Spotify en ING. Zij hebben op Youtube video’s staan waarin ze uitleggen wat voor hen way of working is.

Inspirerende voorbeelden voor iedereen die aan de slag wil met een transformatie en een nieuwe way of working wil ontdekken.

Change Department heeft verschillende opdrachtgevers geholpen met het ontwikkelen en implementeren van hun eigen way of working. Meer informatie? Neem gerust contact op.

 

Hoe Change Department helpt

Change Department helpt organisaties met het aangaan van de uitdagingen van vandaag en het ontdekken van betere manieren van werken. De diensten van Change Department omvatten organisatieadvies, prestatieverbetering en team- & leiderschapsontwikkeling.
Scroll to top