Agile

De Engelse vertaling van Agile is ‘behendig’, ‘lenig’ of ‘rap’ en dat vertolkt heel goed de betekenis van Agile. Agile staat namelijk voor het vroeg leveren van klantwaarde, wat inhoudt dat je in staat bent om snel in te spelen op veranderingen zoals nieuwe kansen of klantwensen. Agile is dan ook een mindset of cultuur die een hele organisatie aangaat. Het werk wordt incrementeel en iteratief uitgevoerd. Incrementeel houdt in dat niet alles in één keer gebouwd hoeft te worden en iteratief betekent dat het niet van de start perfect hoeft te zijn.

 

Het gebruik van Agile als werkwijze komt voort uit het Agile manifesto. Dit Agile manifesto werd bedacht tijdens een informele beraadslaging van zeventien softwareontwikkelaars in Snowbird, te Utah.

 

Hoe Change Department helpt

Change Department helpt organisaties met het aangaan van de uitdagingen van vandaag en het ontdekken van betere manieren van werken. De diensten van Change Department omvatten organisatieadvies, prestatieverbetering en team- & leiderschapsontwikkeling.
Scroll to top