Waarom change management zo belangrijk is

Home Blog Waarom change management zo belangrijk is

Als er ooit een tijd is geweest waarin het vermogen om om te kunnen gaan met verandering belangrijk is, dan is het wel deze periode. Ongevraagd en onverwacht is de wereld zoals we die kenden drastisch veranderd.

Change (in welke vorm dan ook) kan een hobbelig traject zijn en niet zonder risico’s en valkuilen. Sommigen zien het als een kans, anderen juist als een bedreiging om kwijt te raken wat ze hebben.

In deze blog gaan we daarom dieper in op de ins & outs van change management.  Leer je wat het is en welke stappen je zet in iedere verandering in je organisatie.  Goed gemanaged biedt change enorme kansen en maakt het jou en je organisatie toekomstbestendig.

Een goede change aanpak

Een vaste aanpak voor change vormt een blauwdruk voor verandering en kan toegepast worden op vrijwel iedere situatie. Het model bevat zowel de rationele kant van de verandering. Dat zijn de zaken waarop gepland kan worden, die geleverd worden (deliverables, tools, workshops) als de emotionele kant van verandering. (H)erkennen van emoties en weerstand tijdens de verandering.

Change management als kernkwaliteit

Change is here to stay. En daarmee de noodzaak om change management als kernkwaliteit te ontwikkelen. Zo maak je kans om een organisatie op te bouwen die uitblinkt in de nieuwe wereld van vandaag. Bovenstaand stappenplan is daarin een belangrijk hulpmiddel.

Wellicht vind je dit ook interessant