Autonomie is een competentie en betekent dat iemand zich onafhankelijk gedraagt, wat inhoudt dat hij of zij zelfstandig beslissingen durft te nemen, staat voor zijn of haar mening en een professionele en deskundige uitstraling heeft. De persoonlijke eigenschappen die horen bij het begrip autonoom zijn vooral: zelfstandig, zelfverzekerd, krachtig en oprecht. De vaardigheden die hierbij horen zijn: besluitvaardig, initiatiefrijk, overtuigend en managementvaardig.

 

Autonomie komt ook veel binnen bij teams voor. Een autonoom team is een team waarin je jezelf kunt ontwikkelen. Des te beter de prestaties, des te meer voorspelbaarheid en pro-activiteit er is. Dit resulteert in een hogere mate van autonomie.

 

Jouw partner in change

Change Department biedt oplossingen waarmee jij het potentieel in jouw organisatie vergroot. Waarmee je beweging creëert, resultaten haalt in een ongekende snelheid. Change Department helpt je het beste in change management en leiderschap naar boven te halen met verschillende trainings en adviesdiensten. De diensten van Change Department omvatten Change Academy, OKR Training en coaching en organisatieadvies.