Change Management-training en coaching

Ben je klaar om de drijvende kracht te zijn achter succesvolle veranderingen binnen je organisatie? Ontdek hoe Change Management training en coaching je hierin kunnen ondersteunen. Maak kennis met praktische en bewezen strategieën, vergroot vaardigheden die je niet alleen helpen verandering te omarmen, maar ook effectief te sturen naar succes. Word een dynamische leider die groei bevordert en ervaar de kracht van verandering.

Home Diensten Change Management training en coaching

Change Management als onderscheiden vermogen

In de snel veranderende wereld van vandaag is het vermogen om effectief te navigeren door en te reageren op veranderingen cruciaal voor het succes van een organisatie. Verandering is niet langer een incidentele uitdaging; het is een constante realiteit. Organisaties die proactief en behendig kunnen zijn in hun change management zijn beter gepositioneerd om te innoveren, marktkansen te grijpen en concurrentievoordeel te behalen.

Dit onderscheidend vermogen in change management stelt bedrijven in staat om snel aan te passen aan technologische vooruitgang, veranderende consumentenvoorkeuren en nieuwe regelgeving. Bovendien helpt een sterke capaciteit voor verandering organisaties om interne en externe uitdagingen efficiënt aan te pakken, wat essentieel is voor duurzaamheid en groei op lange termijn. In een tijdperk waar aanpassingsvermogen gelijkstaat aan concurrentievermogen, is een robuust change management-proces geen luxe, maar een noodzaak

Wat voor Change Management -trainingen en workshops zijn er?

Een Change Management training of workshop is altijd op maat gemaakt; passend bij jouw specifieke vraag en behoefte. We bieden onder andere:

DARE to Change-introductieworkshops

Maak in een halve dag kennis met de basis van Change Management en ga daarna aan de slag met je eerste eigen Change plan.

Op maat gemaakte trainingsprogramma’s

Bouw Change Management op als onderscheiden vermogen met een op maat gemaakt trainingsprogramma.

Wat leer je in een Change Management training?

Wanneer je kiest voor een Change Management-training of voor een implementatie traject door Change Department , doe je kennis en vaardigheden op die nodig zijn een organisatieverandering succesvol door te voeren. Je leert

 • De basis van veranderingsprocessen – hoe ze werken, uit welke fases ze bestaan en hoe iedereen op eigen manier door een verandering gaat
 • Impact van verandering – hoe een voorgestelde verandering invloed heeft op verschillende delen van de organisatie, en het identificeren van de potentiële weerstanden en kansen.
 • Stakeholderanalyses en – engagement – hoe belangrijke stakeholders te identificeren, hun behoeften en verwachtingen te begrijpen, en effectieve strategieën te ontwikkelen om hun betrokkenheid en ondersteuning te verkrijgen.
 • Change communicatie – hoe effectief te communiceren over verandering, inclusief het opstellen van heldere en overtuigende boodschappen die zijn aangepast aan verschillende doelgroepen binnen de organisatie.
 • Omgaan met weerstand – (h)erkennen van de tekenen van weerstand en effectieve technieken toepassen om weerstand te verminderen en te beheren.
 • Risicobeheersing en probleemoplossing – identificeren van potentiële risico’s van veranderingsinitiatieven en ontwikkelen van strategieën om deze risico’s te minimaliseren en problemen effectief op te lossen.
 • Evaluatie van veranderingsimpact: je leert methoden om de impact van verandering te meten, zowel kwalitatief als kwantitatief, om de effectiviteit van veranderingsinspanningen te beoordelen en te verbeteren.
 • DARE to change framework succesvol toe te passen – je leert hoe je de stappen en tools op de juiste manier inzet om een veranderdoel te halen

Voor wie zijn change management trainingen en coaching interessant?

 • Senior leaders die willen leren hoe hun organisatie kan profiteren van change management
 • Leidinggevenden die graag beter willen leren hoe je change succesvol doorvoert
 • Project teams die de praktische uitdagingen van verandering in hun projecten beter willen aanpakken
 • Change agents die de basis concepten en tools van change management willen leren inzetten
 • Iedereen met een nieuwsgierigheid en interesse naar verandering en een bewezen aanpak willen gebruiken om grote ambities waar te maken

Wellicht vind je dit ook interessant