Een frisse wind

 

De algemene gedachte over hoe er gewerkt dient te worden in teams is aan het veranderen. Waar er voorheen veel waarde werd gehecht aan een duidelijke hiërarchie binnen teams en afdelingen, wordt het tegenwoordig steeds belangrijker dat teams autonoom kunnen opereren − dit houdt in dat teams zelf de beslissingen maken en zelfstandig te werk kunnen gaan. Maar de opvatting dat er dan geen leider meer nodig is, is onwaar.

 

Autonomie, persoonlijk- en dienend leiderschap

 

Om een team autonoom te maken, moet er wel op een heel andere wijze geleid worden. De vormen van leiderschap die hierbij horen zijn persoonlijk- en dienend leiderschap. Persoonlijk leiderschap omvat een leiderschapsvorm die vanuit jezelf komt, waar dienend leiderschap − ook wel bekend als Servant Leadership − betekent dat je als leider dienend aan het team bent.

 

Een van de belangrijkste eigenschappen van een goede leider is het brengen van inspiratie. En naast dat die inspiratie een collectief doel kan zijn, kan het ook vanuit de teamleden individueel voortkomen. “Wat inspireert jou om iedere dag alles te geven?”, is hier een belangrijke vraag. Wij gaan met het team op zoek naar dat collectieve doel en de grootste inspiratiebronnen.

 

Allemaal met één concreet doel voor ogen: de samenwerking zo effectief mogelijk maken.

 

Don’t settle for ordinary

 

Om dit proces in goede banen te leiden, moet er heel wat gebeuren. Daar gaan wij je mee helpen. Door onze jarenlange ervaring met allerlei verschillende teams, allemaal van verschillende grootten, weten wij exact hoe wij op de juiste manier een team autonoom kunnen maken en persoonlijk- en dienend leiderschap kunnen ontwikkelen.

 

Want het autonoom maken van een team vergt consistentie, tijd en toewijding. En omdat je wilt dat het in één keer goed gebeurt, doe je er verstandig aan om dat proces te laten begeleiden door ervaren professionals. Zo bespaar je tijd en reduceer je de kans op een foutieve implementatie.

 

Onze aanpak, jouw winst

 

Nieuwe vormen van leiderschap vergen nieuwe manieren van implementatie. Daarom kijken wij, voordat we beginnen met de implementatie, altijd eerst nauwkeurig naar je huidige situatie. Op basis van onze bevindingen bepalen we het plan van aanpak. Waar gaan we starten, op welke manier doen we dat en wat wordt de transitieperiode? Met vragen als deze gaan we druk aan de slag.

 

En omdat de basis van samenwerking is gelegen in vertrouwen en verbinding, besteden we bij team- en leiderschapsontwikkeling aandacht aan de meest voorkomende belemmeringen binnen groepsprocessen. Zo zorgen we dat ieder team zijn doel kent en dat ieder teamlid weet wat hij of zij moet doen om dit collectieve doel te behalen. Alles voor een vlekkeloze implementatie en uitwerking.

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een:

8,4

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

 

Bel ons op 020 – 21 01 845, vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@changedepartment.nl.